Om mig

Emelie S-Kajle

Diplomerad instruktör Integrerad Ridkonst

Centrerad Ridning® instruktör Nivå 1

Natural Horsemanship instruktör

Diplomerad FaR® ledare

Handikappledare

Ungdomsledare

 

Jag har varit djurtok hela mitt liv. Började rida på Farsta Ridskola som 8åring, hade redan då en förkärlek för araber. Första egna hästen (foderhäst) fick jag -91, Dunzdraox. Ett underbart sto som lärde mig massor. Då hon bara var 1år så var jag även medryttare på Leksakox som stod i samma stall på tillridning. Även Leksak var en underbar individ som tog med mig på många roliga äventyr.

 

Jag har alltid gillat tävlingar av alla de slag, ja iallafall när djur är inblandade. Det har varit kaninutställningar, kaninhoppning, hundutställningar och självklart hästtävlingar. Under ridskoletiden fram till -91 var det hopptävlingar som gällde sen blev det ett ordentligt avbrott på tävlandet. -97 kom jag i kontakt med western ridning och det var som att hitta hem, men det dröjde med tävlandet till -01 då jag & Zir Zinzano startade en D-Tävling sen har det rullat på med utställningar, western, dressyr och körtävlingar.

 

Mina hästar går på lösdrift sedan -05 då jag var med i en trafikolycka och inte längre klarar av det tunga arbetet i stallet pga av nacksmärtor. Trodde att jag skulle vara tvungen att lägga ner ridningen pga smärtorna men är nu på god väg tillbaks.

 

Intresset att instruera andra har funnits med länge. Jag gick Barn & Fritidsprogrammet på gymnasiet för att senare kunna söka till ridlärarutbildning, men riktigt så blev det aldrig. Utan 2006 gick jag Jaana Heinolas utbildning till Natural Horsemanship instruktör och

2010 utbildade jag mig till Centrerad Ridning instruktör, nivå 1. Jag sökte vidare efter ytterligare utbildningar och hittade Drangelska Ridinstitutets utbildning Integrerad Ridkonst. Det var precis detta jag sökte. Utbildningen varade i 1,5 år och mars 2014 blev jag diplomerad instruktör.

Kontakt:

Emelie S-Kajle

Fogelsunda 37

186 95 Vallentuna

emelie@fogelsunda.se

 

 

Vill du vara med på maillistan för att få info om kurser?

Maila: emelie@fogelsunda.se