Integrerad Ridkonst

Integrerad Ridkonst

Konceptet

Integrerad ridkonst har utvecklats efter kunskaper om rörelse och inlärningspedagogik relaterat till den klassiska ridningens grundprinciper. Integrerad ridkonst är starkt påverkad av Feldenkraismetoden (Moshe Feldenkrais) och även av centrerad ridning (Sally Swift) och Tellington-metoden (Linda Tellington-Jones). Det är en ridning som tar hänsyn till hästetns natur.

 

Målsättning

För att bli en skicklig ryttare behöver skola din kroppsuppfattning samt utveckla din koordination och timing.

 

Integrerad ridkonst har som målsättning att uppnå ett psykologiskt mervärde och att fysiskt bygga upp både häst och ryttare.

Genom Integrerad ridkonst får man en mer effektiv inverkan som kostar mindre kraft och ger större lätthet och elegans.

 

När man utvecklar sin kroppsuppfattning kan man rida med mindre negativ spänning. Det ger en bättre prestation och ett större välbefinnande hos såväl häst som ryttare.

 

Tillvägagångssättet

I Integrerad ridkonst använder vi framgångsrikt olika övningar för ryttaren utan häst så att eleven utvecklar sin kroppsuppfattning.På så vis förbättras koordination, smidighet och balans. Resultatet är en effektiv kommunikation mellan ryttare och häst. Hästen förstår vad det är den ska göra.

 

Denna metodik tillsammans med träningsfysiologiskt korrekt uppbyggda övningar gör att hästen bygger sin muskulatur på rätt sätt och kan bära ryttaren med lätthet och glädje.

 

 

Skillnaden mellan Integrerad ridkonst och traditionell ridlärarutbildning

De ridlärare som idag utbildas i Sverige tränar de elever som vill tävla inom discipliner som är accepterade inom Svenska Ridsportförbundet. All undervisning som inte syftar till tävlingsridning hör, enligt SvRF, inte hemma på svenska ridskolor och ridanläggningar i kommunal regi.

Dock finns ett mycket stort och hittills otillfredsställt behov av kompetenta ridlärare ute i landet för alla de som inte har för avsikt att tävla, men har ambitioner att utvecklas i sin ridning och träna sin häst på ett hållbart sätt.

Integrerad ridkonst utbildar lärare som kan guida och stötta dessa ambitiösa ryttare i sin strävan.

 

För mer info besök:

www.drangelska.se

Kontakt:

Emelie S-Kajle

Fogelsunda 37

186 95 Vallentuna

emelie@fogelsunda.se

 

 

Vill du vara med på maillistan för att få info om kurser?

Maila: emelie@fogelsunda.se